Bir Astroneer sunucusunda dünyayı sıfırlamak, sunucu yeni bir dünya oluşturduğu için yeni bir başlangıç deneyimi sunabilir. Yeni dünyalar oluşturmanın yanı sıra sunucu, kullanıcıların kayıt dosyalarını yükleyerek yerel olarak hazırladığı özel dünyaları da çalıştırabilir. Astroneer sunucuları için yeni dünyalar oluştururken eski dünyaları yerel olarak yedeklemeniz de önerilir. Ancak kullanıcılar eski dünyaları silerek yer açmak istemedikleri sürece, sunucu dünyaları silinmeden aralarında serbestçe geçiş yapılabilir.
Not: Gerekli dosyaları kaybetmemek için yedekleri yerel olarak alın.
Astroneer sunucusunda dünya nasıl sıfırlanır
1. BisectHosting Starbase paneline giriş yapın.
2. Sunucuyu durdurun.
3. Config Files sekmesini seçin ve Server Settings öğesini seçin.
4. ActiveSaveFileDescriptiveName= satırına istediğiniz yeni adı girin. Bu işlem, başlatma sırasında yeni bir dünya oluşturur.
6. Kaydet düğmesine basın.
7. Sunucuyu başlatın.
Astroneer sunucusunda dünya nasıl silinir
1. BisectHosting Starbase paneline giriş yapın.
2. Sunucuyu durdurun.
3. Dosyalar sekmesine gidin.
4. Şu dizini bulun: /home/container/Astro/Saved/SaveGames
5. Geçerli olarak kullanılan kayıt dosyasını silin.