Zresetowanie zapisu na serwerze Ships at Sea usuwa postępy w bieżącym świecie. Grupy graczy wybierają tę opcję, aby ponownie przejść progresję związaną z połowami i transportem ładunków. Daje to wszystkim członkom załogi punkt wyjścia do stworzenia morskiego biznesu i pozwala nowym graczom wejść do gry bez konieczności poruszania się po gospodarce zdominowanej przez statki wyższych poziomów.
1. Zaloguj się do panelu BisectHosting Starbase.
2. Zatrzymaj serwer.
3. Przejdź do karty Pliki .
4. Znajdź następujący katalog: /home/container/SAS/Saved/SaveGames
5. Zaznacz pola wyboru dla wszystkich automatycznych zapisów.
6. Naciśnij Usuń.
7. Kliknij Tak, usuń, aby potwierdzić.
8. Uruchom serwer.