Resetowanie serwera Valheim to świetny sposób, aby rozpocząć nową rozgrywkę ze znajomymi. Resetowanie może pomóc dodać znajomych na serwer od samego startu, dzięki czemu gracze mogą wspólnie odkrywać nowy świat. Resetowanie może też pomóc przy różnych problemach z wydajnością lub kwestiami technicznymi, a także może być konieczne podczas instalowania niektórych nowych modów.
Uwaga: Twórz kopie zapasowe lokalnie, aby zachować wszystkie potrzebne pliki.
1. Zaloguj się do panelu BisectHosting Starbase.
2. Zatrzymaj serwer.
3. W tabeli Zainstaluj serwer ponownie wybierz Zainstaluj ponownie.
4. Wybierz, co zrobić z istniejącymi plikami, i kliknij Zainstaluj ponownie. Może to potrwać kilka minut.