Zresetowanie świata na serwerze Astroneer może stworzyć nowe doświadczenie startowe, ponieważ serwer generuje nowy świat. Oprócz tworzenia nowych światów serwer może uruchamiać niestandardowe światy utworzone lokalnie przez przesłanie ich pliku zapisu. Podczas tworzenia nowych światów dla serwerów Astroneer zaleca się także tworzenie lokalnych kopii zapasowych starych światów. Można jednak swobodnie przełączać się między światami serwera bez ich usuwania, chyba że użytkownicy chcą zwolnić miejsce, usuwając stare światy.
Uwaga: Twórz kopie zapasowe lokalnie, aby uniknąć utraty potrzebnych plików.
Jak zresetować świat na serwerze Astroneer
1. Zaloguj się do panelu BisectHosting Starbase.
2. Zatrzymaj serwer.
3. Wybierz kartę Pliki konfiguracyjne i wybierz Ustawienia serwera.
4. W wierszu ActiveSaveFileDescriptiveName= wpisz żądaną nową nazwę. Spowoduje to wygenerowanie nowego świata przy uruchomieniu.
6. Naciśnij przycisk Zapisz .
7. Uruchom serwer.
Jak usunąć świat na serwerze Astroneer
1. Zaloguj się do panelu BisectHosting Starbase.
2. Zatrzymaj serwer.
3. Przejdź do karty Pliki .
4. Znajdź następujący katalog: /home/container/Astro/Saved/SaveGames
5. Usuń aktualnie używany plik zapisu.