TerraTech Worlds, oyuncu kayıtlarını dedicated sunuculara ve dedicated sunuculardan özgürce aktarılabilen dünya kayıt dosyalarında saklar. Yerel dünya kayıtlarını yükleyerek oyuncular, kaldıkları yerden devam edip hiçbir ilerlemenin kaybolmamasını sağlayabilir. Ayrıca oyuncular sunucudaki kayıtlarını sıfırlayabilir; böylece baştan başlayabilirler. Bu, yepyeni bir başlangıç yaparken sunucu ayarlarını korumaya yardımcı olabilir.
1. BisectHosting Starbase paneline giriş yapın.
2. Sunucuyu durdurun.
3. Şuraya gidin: Config Files > TerraTech Server Config.
4. Replace Planet Settings ayarını Disabled olarak değiştirin.
5. Files sekmesine gidin.
6. Şu dizini bulun: /home/container/TT2/Saved/WorldSaves .
7. Mevcut kayıtları yedekleyin veya silin.
8. Dosya Gezgini'ni açın.
9. Şu dizini bulun: [User]/AppData/Local/TT2 .
10. Numaralı klasörü açın. Numaralar değişiklik gösterebilir.
11. WorldSaves klasörünü açın.
12. Sürükleyip bırakın: istediğiniz .TERA kayıt dosyasını sunucuya.
13. Dosyaya sağ tıklayın ve Rename'e basın.
14. Ekleyin _Server öğesini Autosave sonrasına.