Rust sunucuları, oyuncuların keşfedip üzerine yerleşerek gösterişli kaleler, dükkânlar veya topluluklar kurabileceği büyük ve geniş haritalar içerir. Rust belirli bir genel ilerleme yoluna sahip olduğu için mevcut bir sunucuya katılmak yeni oyuncular için göz korkutucu olabilir. Neyse ki kullanıcılar Rust sunucusu haritasını wipe edip istedikleri zaman yepyeni bir başlangıç yapabilir. Kullanıcılar silmek istedikleri verileri de özelleştirebilir; böylece yalnızca haritayı sıfırlarken oyuncu verilerini koruyabilir veya tam tersini yapabilir.
Not: Otomatik wipe’ların nasıl ayarlanacağını buradan öğrenin.
1. Şuraya giriş yapın: BisectHosting Starbase paneli.
2. Durdurun sunucuyu.
3. Dosyalar sekmesine gidin.
4. Aşağıdaki dizini bulun: /home/container/server/rust
5. Seçin: Oyuncu verilerini sıfırlamak için .db dosyalarını, haritayı sıfırlamak için de .map/.sav dosyalarını.
6. player.tokens.db dosyası, Rust+ Auth Token eşleştirmesini korumak için saklanabilir.
7. player.blueprints.\*.db dosyası da blueprint’lerin sıfırlanmasını önlemek için saklanabilir.
8. Sil düğmesine basın.