Bir Minecraft Bedrock dünyasını sıfırlamak, oyunculara yepyeni bir başlangıç ve yeni fırsatlar sunabilir. Sıfırdan başlamak, oyunculara yeni bir meydan okuma ve yeni şeyler keşfetme şansı verebilir. Bir dünya hatalı çalışmaya başlamış veya bozulmuşsa sıfırlamak da faydalı olabilir; yeniden başlamak bu sorunları gidermeye yardımcı olabilir. Sıfırlama eğlenceli olabilir; oyuncuların farklı oynanış stillerini veya modları denemesine ve bunların yeni bir dünyada nasıl çalıştığını görmesine olanak tanır. Oyuncular boş bir tuvale adım atıp her sıfırlamada dünyalarını şekillendirirken yaratıcılığı ve keşfi destekleyebilir.
Not: Gerekli dosyaları kaydetmek için yerel olarak yedek alın.
Minecraft Bedrock Sunucusunda Dünya Nasıl Sıfırlanır (Yeni Dünya)
1. BisectHosting Starbase panelinde oturum açın.
2. Durdurun sunucuyu.
3. Yapılandırma Dosyaları sekmesinden Sunucu Özellikleri seçeneğini seçin.
4. Seviye Adı alanında, değiştir Bedrock level değerini yeni bir ada.
5. Başlatın sunucuyu.
Minecraft Bedrock Sunucusunda Dünya Nasıl Sıfırlanır (Dünyayı Silme)
1. BisectHosting Starbase panelinde oturum açın.
2. Sunucuyu durdurun.
3. Dosyalar sekmesine gidin.
4. Şu dizini bulun: /home/container/worlds .
5. Sıfırlamak istediğiniz dünyaya sağ tıklayın ve Sil düğmesini seçin.
6. Sil seçeneğini seçerek onaylayın.
7. Başlatın sunucuyu.