Bir Minecraft sunucu dünyasını sıfırlamak, sunucu yöneticileri için zor olabilir; ancak ilerlemeyi sıfırlayıp yeni güncellemeleri denemek veya oyuncular için ortamı taze tutmak adına bazen gereklidir. Zamanla Minecraft dünyaları dağınık, aşırı kalabalık veya kaynakları tükenmiş hâle gelebilir; bu da oyuncuların keşfetmesini ve yeni içerik oluşturmasını zorlaştırır. Ayrıca, yeni dünya klasörleri oluşturularak dünya kayıtları korunabilir; bu sayede kullanıcılar Nether ve End boyutlarını korurken dünyalar arasında özgürce geçiş yapabilir.
Not: Gerekli dosyaları kaydetmek için yerel olarak yedek alın.
End ve Nether boyutlarını nasıl sıfırlayacağınızı buradan öğrenin.
Minecraft Sunucusunda Dünya Nasıl Sıfırlanır
1. BisectHosting Starbase paneline giriş yapın.
2. Sunucuyu durdurun.
3. Files sekmesine gidin.
4. Onay kutusunu işaretleyerek world klasörünü seçin.
5. Delete düğmesini seçin.
6. Yes, Delete düğmesine tıklayarak onaylayın.
7. Sunucuyu başlatın.
Minecraft Sunucusunda Yeni Dünya Nasıl Oluşturulur
1. BisectHosting Starbase paneline giriş yapın.
2. Sunucuyu durdurun.
3. World Name alanına yeni bir dünya adı girin.
Not: Önceki dünya, kayıt dosyası eski adla değiştirilerek hâlâ yüklenebilir.