Vintage Story to popularna survivalowa gra sandbox, w którą można grać zarówno w trybie jednoosobowym, jak i wieloosobowym. Vintage Story oferuje wymagające, immersyjne doświadczenie survivalowe, które skupia się na eksploracji, kreatywności i budowaniu społeczności. Przesłanie pliku świata na serwer Vintage Story pozwala pokazać znajomym budowle na serwerach wieloosobowych, wspólnie odkrywać grę i kontynuować rozgrywkę od miejsca, w którym zakończono grę jednoosobową.
1. W Vintage Story zanotuj folder Saves.
2. Zaloguj się do panelu BisectHosting Starbase.
3. Zatrzymaj serwer.
4. Przejdź do karty Files .
5. Znajdź następujący katalog: /home/container/data/Saves .
6. Prześlij plik świata lub plik .vcdbs i poczekaj, aż przesyłanie się zakończy.
7. Zarchiwizuj lub usuń niechciane pliki świata.
8. Wybierz kartę Config Files i wybierz Server Config.
9. Przejdź do wiersza "WorldConfig": {.
10. Obok "SaveFileLocation": zmień wartość na "./data/Saves/UploadNAME.vcdbs".
11. Naciśnij przycisk Save .