Na serwerach The Front usuwanie danych gracza to kluczowe zadanie administracyjne, które pozwala hostom serwerów zarządzać profilami graczy i odświeżać je. Ten proces obejmuje usunięcie zapisanych postępów, struktur i przedmiotów należących do konkretnego gracza. Często korzysta się z niego w przypadku naruszeń zasad, wipe’ów serwera lub gdy gracz opuszcza serwer. Usunięcie danych gracza zapewnia mu czysty start, jednocześnie zachowując spójność i balans środowiska rozgrywki na serwerze The Front.
1. Zaloguj się do panelu BisectHosting Starbase.
2. Zatrzymaj serwer.
3. Przejdź do karty Files.
4. Znajdź następujący katalog: /home/container/Saves/DefaultSave/Saved/GameStates/Players.
5. Zaznacz wszystkie pliki .player.sav.
6. Naciśnij przycisk Delete.