Wipe serwera w The Front oznacza pełny reset serwera gry, który usuwa cały postęp graczy, budowle i oswojone stworzenia. Administratorzy serwera często wykonują tę czynność, aby utrzymać wydajność serwera, usunąć nieaktualną zawartość lub zapewnić graczom świeży start. Gracze muszą przygotować się na utratę swoich przedmiotów w grze oraz na szansę, by po wipe’ie serwera odbudować się i rywalizować z innymi na równych zasadach.
Uwaga: Twórz kopie zapasowe lokalnie, aby zachować wszystkie potrzebne pliki. Gdy serwer osiągnie datę wipe’u serwera, zostanie zresetowany do zera.
1. Zaloguj się do panelu BisectHosting Starbase.
2. Zatrzymaj serwer.
3. Przejdź do karty Config Files i wybierz ServerConfig.
4. Obok ClearSeverTime wpisz wybraną datę wipe’u serwera w formacie YYYY-MM-DD.
Uwaga: Standardowe dni wipe’u serwera od startu to 15, 30, 45 i 60 dni. Można dodać tę informację jako tag w przeglądarce serwerów. Dowiedz się, jak dodać tagi tutaj.
5. Naciśnij przycisk Zapisz .