TerraTech Worlds przechowuje zapisy graczy w plikach zapisu świata, które można swobodnie przenosić na serwery dedykowane i z nich pobierać. Przesyłając lokalne zapisy świata, gracze mogą mieć pewność, że nie stracą postępów i będą kontynuować grę od miejsca, w którym ją przerwali. Ponadto gracze mogą zresetować swoje zapisy na serwerze, aby zacząć od początku. Pomaga to zachować ustawienia serwera, a jednocześnie rozpocząć grę na świeżo.
1. Zaloguj się do panelu BisectHosting Starbase.
2. Zatrzymaj serwer.
3. Przejdź do Config Files > TerraTech Server Config.
4. Zmień Replace Planet Settings na Disabled.
5. Przejdź do karty Files .
6. Znajdź następujący katalog: /home/container/TT2/Saved/WorldSaves .
7. Utwórz kopię zapasową istniejących zapisów albo je usuń.
8. Otwórz Eksplorator plików.
9. Znajdź następujący katalog: [User]/AppData/Local/TT2 .
10. Otwórz ponumerowany folder. Numery mogą się różnić.
11. Otwórz folder WorldSaves .
12. Przeciągnij i upuść wybrany plik zapisu .TERA na serwer.
13. Kliknij prawym przyciskiem myszy plik i wybierz Rename.
14. Dodaj _Server po Autosave.