Zresetowanie świata na serwerze gry Sons of the Forest może zapewnić graczom świeży start i nową dawkę emocji. Gracze mogą wyruszyć na nowe przygody, odkrywać niezbadane obszary i trafiać na różnorodne scenariusze rozgrywki. Daje to też okazję do naprawienia wszelkich problemów lub braku równowagi, które mogły wystąpić w poprzednim stanie gry.
Uwaga: Twórz kopie zapasowe lokalnie, aby zachować wszystkie potrzebne pliki. Aby zamiast tego utworzyć nowy świat, zobacz tutaj.
1. Zaloguj się do panelu BisectHosting Starbase.
2. Zatrzymaj serwer.
3. Przejdź do karty Pliki.
4. Znajdź następujący katalog: /home/container/serverconfig
5. Otwórz plik dedicatedserver.cfg.
6. W wierszu "SaveSlot": zanotuj numer.
7. Znajdź następujący katalog: /home/container/serverconfig/Saves/DedicatedServer/Multiplayer
8. Usuń folder kończący się numerem z kroku 6.
9. Potwierdź usunięcie.