W Satisfactory termin „cofnięcie przypisania” odnosi się wyłącznie do administracyjnego zarządzania serwerami dedykowanymi. Serwer dedykowany jest początkowo przypisywany przez gracza, aby ustawić hasło administratora i zarządzać ustawieniami serwera. Cofnięcie przypisania serwera resetuje jego własność, dzięki czemu nowy gracz może przypisać go do siebie.
Uwaga: twórz kopie zapasowe lokalnie, aby zachować wszystkie potrzebne pliki.
1. Zaloguj się do panelu BisectHosting Starbase.
2. Zatrzymaj serwer.
3. Przejdź do karty Files.
4. Znajdź następujący katalog: /home/container/.config/Epic/FactoryGame/Saved/SaveGames
5. Usuń plik ServerSettings.<port>.sav.