Serwery Rust zawierają ogromne, rozbudowane mapy, które gracze mogą eksplorować i zasiedlać, aby budować imponujące twierdze, sklepy lub społeczności. Rust ma ogólną ścieżkę progresji, przez co dołączenie do istniejącego serwera może być onieśmielające dla nowych graczy. Na szczęście użytkownicy mogą wyczyścić mapę swojego serwera Rust i zacząć od nowa w dowolnym momencie. Użytkownicy mogą też wybrać, które dane chcą usunąć, dzięki czemu mogą zachować dane graczy i zresetować wyłącznie mapę albo odwrotnie.
Uwaga: Dowiedz się, jak ustawić automatyczne wipe’y tutaj.
1. Zaloguj się do panelu BisectHosting Starbase.
2. Zatrzymaj serwer.
3. Przejdź do karty Pliki .
4. Znajdź następujący katalog: /home/container/server/rust
5. Wybierz pliki .db, aby zresetować dane gracza, oraz pliki .map/.sav, aby zresetować mapę.
6. Plik player.tokens.db można zachować, aby utrzymać parowanie Rust+ Auth Token.
7. Plik player.blueprints.\*.db również można zachować, aby nie resetować schematów.
8. Naciśnij przycisk Usuń .