Don't Starve Together serwery mogą włączyć „wyrzucanie przez głosowanie”. Po włączeniu tej opcji gracze mogą głosować za wyrzuceniem innego użytkownika z serwera. Jeśli ten użytkownik otrzyma wystarczającą liczbę głosów za wyrzuceniem, zostanie usunięty. Włączając wyrzucanie przez głosowanie, gracze mogą samodzielnie moderować rozgrywkę i odfiltrowywać osoby psujące zabawę poprzez głosowanie większościowe. Choć administratorzy mogą wyrzucić dowolnego gracza bez głosowania, zezwolenie na wyrzucanie przez głosowanie, gdy żaden moderator nie jest online, nadal może być pomocne.
1. Zaloguj się do panelu BisectHosting Starbase.
2. Zatrzymaj serwer.
3. Przejdź do karty Pliki.
4. Znajdź następujący katalog: /home/container/DoNotStarveTogether/config/server
5. Otwórz plik cluster.ini .
6. W wierszu enable_vote_kick zmień wartość na true.
7. Naciśnij przycisk Zapisz .