Project Zomboid mogą korzystać z różnych światów: od domyślnych, ręcznie tworzonych map po zmodowane mapy przygotowane przez społeczność. Światy można też szczegółowo konfigurować, edytując pliki konfiguracyjne serwera. Korzystając z metody opisanej w tym poradniku, możesz też zresetować świat serwera, aby zacząć od nowa, zachowując wszystkie dostosowania wprowadzone na serwerze.
1. Zaloguj się do panelu BisectHosting Starbase.
2. Zatrzymaj serwer.
3. Przejdź do karty Files .
4. Znajdź następujący katalog: /home/container/.cache/Saves/Multiplayer
5. Kliknij prawym przyciskiem myszy wybrany świat i wybierz Archive.
6. Wybierz archiwum i kliknij Download.
7. Po wykonaniu kopii zapasowej wybierz stary świat i naciśnij Delete.
8. Kliknij Yes, Delete, aby potwierdzić.
9. Uruchom serwer. Serwer wygeneruje nowy świat, zachowując wszystkie pliki konfiguracyjne.