Zresetowanie serwera DayZ przywraca świat i postępy graczy do stanu domyślnego; może to znacząco poprawić wydajność serwera i pomóc rozwiązać problemy, które z czasem mogą pojawić się na długo działających serwerach. Ponadto całkowite zresetowanie serwera DayZ to świetna okazja, aby zmienić mapę serwera lub wprowadzić dowolne pożądane zmiany w ustawieniach serwera.
Uwaga: Wykonaj kopie zapasowe lokalnie, aby zachować wszystkie potrzebne pliki.
1. Zaloguj się do panelu BisectHosting Starbase.
2. Zatrzymaj serwer.
3. W tabeli Zainstaluj serwer ponownie wybierz Zainstaluj ponownie.
4. Wybierz, co zrobić z istniejącymi plikami, i naciśnij Zainstaluj ponownie.