DayZ to świetny sposób na hostowanie dużej lub zgranej grupy graczy. Resetując mapę serwera lub dane graczy, właściciele serwerów mogą odświeżyć rozgrywkę, sprawiając, że wszyscy zaczynają z tych samych punktów. Większość serwerów robi to poprzez sezonowe lub comiesięczne resety. Zaletą resetowania konkretnych danych na serwerze zamiast pełnego resetu jest to, że serwer zachowa wszystkie zainstalowane mody, ustawienia oraz inne wcześniej zmodyfikowane pliki, dzięki czemu podczas wipe'a serwera cała zawartość pozostanie taka sama.
1. Zaloguj się do panelu BisectHosting Starbase.
2. Zatrzymaj serwer.
3. Przejdź do karty Pliki.
4. Znajdź następujący katalog: /home/container/mpmissions/dayzOffline.chernarusplus
Uwaga: Jeśli używasz mapy Enoch, wejdź do folderu mapy Enoch zamiast Chernarus.
5. Aby zresetować zarówno mapę, jak i dane graczy, usuń folder storage_1.
6. Aby zresetować tylko dane graczy, usuń players.db oraz spawnpoints.bin w folderze storage_1.