Przesłanie zapisu z trybu jednoosobowego lub co-op na serwer Conan Exiles to świetny sposób, by cieszyć się grą ze znajomymi. Dzięki temu gracze mogą wspólnie przeżywać przygodę w Conan Exiles, mierzyć się z wymagającymi wyzwaniami i eksplorować ogromny otwarty świat. Przesłanie zapisu zachowuje też postępy, zasoby, postacie i przedmioty, więc gracze nie muszą zaczynać od zera za każdym razem, gdy grają. Rozważ dodanie administratorów, aby pomogli egzekwować zasady serwera i dostosowywać świat gry.
Uwaga: Konfiguracje trybu jednoosobowego/co-op mogą różnić się od konfiguracji serwera. Zanotuj wszystkie niestandardowe ustawienia gry. Dowiedz się, jak edytować ustawienia serwera tutaj.
1. W bibliotece Steam dla Conan Exiles wybierz Zarządzaj , a następnie Przeglądaj pliki lokalne.
2. Znajdź następujący katalog: steamapps\common\Conan Exiles\ConanSandbox\Saved
3. Znajdź plik game.db.
4. Zminimalizuj plik, aby użyć go później w samouczku.
5. Zaloguj się do panelu BisectHosting Starbase.
6. Zatrzymaj serwer.
7. Przejdź do karty Pliki .
8. Znajdź następujący katalog: /home/container/ConanSandbox/Saved
9. Usuń plik game.db.
10. Kliknij Tak, usuń, aby potwierdzić.
11. Prześlij plik game.db z kroku 3.
12. Aby przesłać ustawienia serwera, wróć do zminimalizowanego okna i znajdź następujący katalog: /ConanSandbox/Saved/Config/WindowsNoEditor
13. Znajdź plik ServerSettings.ini .
14. Wróć do panelu BisectHosting Starbase.
15. Znajdź następujący katalog: /home/container/ConanSandbox/Saved/Config/WindowsServer
16. Usuń plik ServerSettings.ini, jeśli istnieje.
17. Prześlij plik ServerSettings.ini z kroku 13.
Uwaga: Niektóre opcje konfiguracji mogą zostać zresetowane podczas przenoszenia. Sprawdź menu administratora w grze, aby zweryfikować ustawienia.