Przesłanie świata z trybu jednoosobowego na serwer Necesse pozwala graczom kontynuować postępy w środowisku wieloosobowym, dzieląc się swoimi dziełami i osiągnięciami ze znajomymi. Zapewnia to płynne przeniesienie zasobów, konstrukcji i postępów bez zaczynania od zera, ulepszając rozgrywkę wieloosobową. Dodatkowo umożliwia wspólną eksplorację i współpracę w znajomym świecie, wspierając pracę zespołową i kreatywność.
1. Naciśnij Windows + R na klawiaturze, aby otworzyć okno Uruchamianie.
2. Wpisz %appdata%\Necesse i naciśnij OK.
3. Znajdź następujący katalog lokalny: /Necesse/saves/worlds .
4. Zminimalizuj folder, aby użyć go później w tym poradniku.
5. Zaloguj się do panelu BisectHosting Starbase.
6. Zatrzymaj serwer.
7. Przejdź do karty Pliki .
8. Znajdź następujący katalog: /home/container/saves/worlds .
9. Prześlij wybrany plik świata z kroku 4.
10. Przejdź do karty Uruchamianie .
11. W polu Nazwa świata wpisz nazwę świata z kroku 9.