Zresetowanie świata Minecraft Bedrock może dać graczom świeży start i nowe możliwości. Rozpoczęcie od nowa może zapewnić graczom nowe wyzwanie i szansę na odkrycie nowych rzeczy. Resetowanie może też pomóc, jeśli świat zaczął działać z błędami lub został uszkodzony, ponieważ ponowny start może rozwiązać te problemy. Resetowanie może być świetną zabawą — pozwala graczom wypróbować różne style rozgrywki lub mody i sprawdzić, jak działają w nowym świecie. Może pobudzać kreatywność i zachęcać do eksploracji, gdy gracze zaczynają z czystą kartą i kształtują swój świat przy każdym resecie.
Uwaga: twórz lokalne kopie zapasowe, aby zachować wszystkie potrzebne pliki.
Jak zresetować świat na serwerze Minecraft Bedrock (nowy świat)
1. Zaloguj się do panelu BisectHosting Starbase.
2. Zatrzymaj serwer.
3. Na karcie Config Files wybierz Server Properties.
4. W polu Level Name zmień Bedrock level na nową nazwę.
5. Uruchom serwer.
Jak zresetować świat na serwerze Minecraft Bedrock (usuń świat)
1. Zaloguj się do panelu BisectHosting Starbase.
2. Zatrzymaj serwer.
3. Przejdź do karty Files .
4. Znajdź następujący katalog: /home/container/worlds .
5. Kliknij prawym przyciskiem myszy wybrany świat, który chcesz zresetować, i wybierz przycisk Delete.
6. Potwierdź, wybierając Delete.
7. Uruchom serwer.