Resetowanie danych gracza na serwerze Ark pozwala zacząć od nowa i zapewnia wszystkim równe szanse. Resetowanie danych graczy może być przydatne, gdy w grze pojawiają się istotne zmiany lub aktualizacje — dzięki temu wszyscy gracze startują na równych zasadach i wspólnie odkrywają nową zawartość. Dodatkowo może to pomóc rozwiązać problemy techniczne lub błędy, które mogły wpłynąć na postępy gracza.
Uwaga: Utwórz lokalne kopie zapasowe, aby zachować wszystkie potrzebne pliki.
1. Zaloguj się do panelu BisectHosting Starbase.
2. Zatrzymaj serwer.
3. Przejdź do karty Pliki.
4. Znajdź następujący katalog: /home/container/ShooterGame/Saved/SavedArks
5. Kliknij prawym przyciskiem myszy SteamID64 gracza i wybierz Usuń. Dowiedz się, jak znaleźć SteamID64 tutaj.
6. Kliknij Tak, usuń, aby potwierdzić.