Ponowne uruchomienie mapy 7 Days to Die pozwala użytkownikom zacząć od nowa na tym samym serwerze, używając tej samej lub nowych map. Użytkownicy mogą resetować swoje mapy niezależnie od swoich danych gracza, co pozwala zachować postępy w umiejętnościach i ekwipunek nawet na innych mapach. Dane gracza można przenieść na dowolną mapę, co oznacza, że użytkownicy mogą nawet przenieść dane z trybu single-player na swój serwer, przesyłając zduplikowane pliki użyte w tym poradniku.
1. Zaloguj się do panelu BisectHosting Starbase.
2. Zatrzymaj serwer.
3. Przejdź do karty Files .
4. Znajdź następujący katalog: /home/container/.local/share/7DaysToDie/Saves
5. Wybierz folder świata , z którego chcesz przenieść dane. Jeśli jest to mapa RWG, będzie mieć losową nazwę.
6. Otwórz folder zapisu zawierający wybrane dane gracza.
7. Kliknij prawym przyciskiem myszy folder Player i wybierz Download.
8. Wróć do następującego katalogu: /home/container/.local/share/7DaysToDie/Saves
9. Otwórz wybrany folder World i Save, do którego chcesz przenieść dane.
10. Prześlij plik z kroku 7.
11. Kliknij prawym przyciskiem myszy plik i naciśnij Unarchive.
Uwaga: Jeśli folder Players już istnieje, scal foldery, przesyłając pliki gracza z archiwum zip do istniejącego folderu.